Vaak wordt gevraagd hoe het is om burgerhulpverlener te zijn. Waarom is het belangrijk? Hoe wordt het ervaren door de verschillende partijen die er mee te maken hebben? Om je een beetje een indruk te geven hebben een aantal mensen hun verhaal vanuit hun perspectief opgeschreven om met ons te delen.
Rini Hut | Burgerhulpverlener
In maart 2010 is DB Rune begonnen met de voorbereidingen voor een dekkend netwerk van AED's en vrijwilligers in Ruinen. Al vanaf dat begin is Rini actief als burgerhulpverlener. Een groot aantal oproepen heeft hij actief meegedaan. Hier zijn herhaal waarom hij het belangrijk vind om burgerhulpverlener te zijn.
Patricia Hut | gered door de burgerhulpverlening
Ondanks het snel opstarten van een reanimatie geeft dat natuurlijk geen garantie. Maar daarmee verhogen we wel de overlevingskans. Door diverse oorzaken zullen veel mensen het alsnog niet overleven. Maar geregeld boeken we toch wel succes. Een van de mensen die gered is door de burgerhulpverlening is Patricia Hut. Een bijzondere inkijk vanaf haar kant.
Mark Smink | Reanimatie-instructeur
Als zorgprofessional (critical care verpleegkundige) heeft Mark Smink al ruime praktijkervaring opgedaan in het veld. Zowel op de ambulance, op de huisartsenspoedpost en bij Defensie. Naast deze werkzaamheden runt hij samen met zijn vrouw en medewerkers een opleidingsinstituut op het gebied van veiligheid. Waaronder ook reanimatiecursussen. Bij uitstek de ideale persoon om inhoudelijke vragen te stellen waarom snelle reanimatie nou zo belangrijk is. Hieronder de 10 meest gestelde vragen:
Albertje Lensen | Wijkagent
Naast de ambulance en de burgerhulpverlening komt ook altijd de politie ter plaatse. Onze wijkagent Albertje Lensen (die dit initiatief van harte steunt) geeft ons een kijkje vanuit de politie: hoe ervaren zij de burgerhulpverlening en wat doet een reanimatieoproep met hen.