Ik heb een AED maar heb deze nog niet aangemeld bij HartslagNu
Goed bezig! Je AED kan het verschil zijn tussen leven en dood. Alleen moet hij dan wel ingezet worden bij een reanimatie. Helaas is het wel zo dat er her en der voldoende AED's zijn maar dat deze niet bekend zijn bij de hulpverleners. Gelukkig ga jij hier verandering in aanbrengen met jouw AED!
Het oproepsysteem HartslagNu werkt alleen met voldoende aangemelde burgerhulpverleners. Maar datzelfde geldt ook voor AED's. Deze moeten door de eigenaar/beheerder van de AED aangemeld worden willen zij ingezet worden bij een reanimatie. En dat uiteindelijk het doel van de aanschaf van het apparaat.
Benodigd:
- Locatiegegevens
- Merk/Type AED
- Aanschafdatum AED (bij benadering)
- Houdbaarheidsdatum accu
- Houdbaarheidsdatum elektroden
Wanneer je alles verzameld hebt ga je naar www.hartslagnu.nl
Op deze site vind je alle info over het oproepsysteem. Om je aan te melden klik je op de button 'ik meld een AED aan'. Vul hier de gevraagde gegevens is en de AED is inzetbaar!
Belangrijk:
- Wanneer je AED binnen hangt en alleen op specifieke tijdstippen beschikbaar is kun je dit aangeven. Je AED hoeft dus niet per se 24/7 openbaar te zijn.
- Het mooist is natuurlijk wel dat je AED altijd beschikbaar is. Hiervoor kun je hem in een (buiten)kast ophangen. Daar zijn verschillende opties voor, van heel duur tot heel goedkoop. Dit is mede afhankelijk van de locatie waar hij komt te hangen. Af en toe is er een potje beschikbaar voor subsidie/sponsoring van een kast. Neem hiervoor contact met ons op of dit van toepassing is op dit moment.
- Hang je de AED op in een kast met een code, dan kun je de code aangeven op je account bij HartslagNu. Dat betekent dat de code alleen aan de burgerhulpverleners bekend gemaakt wordt bij een echte inzet. Mocht je dat willen, dan kun je daarna je code vervangen door een andere code (niet vergeten dit aan te geven in je account op HartslagNu).
- De kosten voor het up-to-date houden van je AED is voor eigen rekening. Mocht je AED ingezet worden bij een echte reanimatie dan worden de daadwerkelijk gemaakte kosten wel vergoed, zoals de elektroden en de safeset. De factuur en declaratie kun je indienen bij de ambulancedienst. Deze worden dan uiteindelijk verhaald op de zorgverzekering van het slachtoffer en uitbetaald door de ambulancedienst. Wil je hier hulp bij of meer info over, neem gerust contact met ons op. Indien je de vervanging van de artikelen laat doen door onze partner SMINK dan regelen zij deze administratieve rompslomp voor je.