HARTVEILIG RUINEN
Naoberhulp, de levensreddende schakel bij een reanimatie!

Ik kan nog  niet reanimeren maar wil dit wel leren om me te kunnen aanmelden als burgerhulpverlener

Het kunnen reanimeren van slachtoffers bij een hartstilstand zou eigenlijk een van de basisvaardigheden moeten zijn die iedereen een keer zou moeten leren. Hiermee kun jij het verschil maken tussen leven en dood! Garantie op succes kunnen we helaas niet geven, maar als we niks doen is het sowieso afgelopen. Respect dat jij de keuze wilt maken deze handeling wel te kunnen om je medemens in  nood te kunnen helpen. Want deze handeling doe je niet voor jezelf maar altijd voor een ander!


Waar kun je deze cursus volgen?

In den lande zijn er veel organisaties waarbij je dit kunt leren. Ook heb je de keuze om alleen een reanimatiecursus te doen of veel uitgebreider in de vorm van een BHV of EHBO-cursus. Wil je het graag in de buurt doen dan verwijzen wij je naar een van onze partners, zoals EHBO-vereniging Ruinen of opleidingsinstituut SMINK. Klik op hun naam voor meer info en contactmogelijkheden.


Wat zijn de kosten voor een reanimatiecursus?

Voor een reanimatiecursus (BLS) moet je rekenen op ongeveer 25 euro per persoon. Je leert dan in 1 dagdeel reanimeren en een AED toe te passen op een volwassen slachtoffer. Bij onze partners ontvang je dan een internationaal erkend certificaat van De Nederlandse Reanimatie Raad. Wanneer je aanvullend verzekerd bent dan kan het zelfs zo zijn dat je zorgverzekering (een deel van) de cursus vergoed!


Hoe zit het met het reanimeren van baby's/kinderen?

Het reanimeren van baby's en kinderen is een aparte cursus, deze heet (p)BLS. Ook deze kost ongeveer 25 euro per persoon, duurt 1 dagdeel en is volledig gericht op de reanimatie van een baby en kind. Ook deze wordt bij onze partners afgesloten met een internationaal erkend certificaat van De Nederlandse Reanimatie Raad. En ook deze kan eventueel vergoed worden door de zorgverzekering indien je aanvullend verzekerd bent.


Hoe zit het met aansprakelijkheid/verzekering?

In Nederland ben je sowieso verzekerd voor aansprakelijkheid van je handelen als je een erkend certificaat/diploma hebt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je een claim aan je broek krijgt als je normaal hulp verleent. 


Ik wil meer kunnen dan alleen reanimeren, wat zijn dan de mogelijkheden?

Ook hierin zijn verschillende opties. Bedrijfsmatig kun je dan denken aan het volgen van een cursus Bedrijfshulpverlening (algemeen of bedrijfsspecifiek). Meer info hierover kun je krijgen via onze partner SMINK. Privé wordt vaak gekozen voor een EHBO-cursus. Wanneer je deze doet bij onze partner EHBO-vereniging Ruinen dan ga je voor Het Oranje Kruis-diploma. Deze heeft het complete pakket: eerste hulp aan volwassenen, kinderen en zelfs tegenwoordig het toepassen van een tourniquet etc. Ben je nu helemaal enthousiast geworden en wil je nog specifieker hulp kunnen verlenen, misschien is de brandweer wel iets voor je? Ook zij zoeken regelmatig vrijwilligers. Het overgrote deel van Blusgroep Ruinen is ook burgerhulpverlener. Neem gerust vrijblijvend contact op via: Blusgroep Ruinen. Ben je meer het type 'Waakzaam en Dienstbaar'? Kijk dan eens op kombijde.politie.nl


Geslaagd voor een van bovenstaande cursussen? Meld je dan aan als burgerhulpverlener! Klik hier