Ik kan wel reanimeren maar ben nog geen burgerhulpverlener
Je bent minimaal 18 jaar en je hebt in de afgelopen 2 jaar een reanimatiecursus gevolgd, of je bent werkzaam als zorgprofessional. Hartstikke mooi! Dat betekent dat je nog maar een kleine stap verwijderd bent om ingezet te kunnen worden als burgerhulpverlener! Op deze pagina lees je precies wat je nog moet doen om het voor mekaar te maken.
Benodigdheden:
- Je persoonlijke gegevens
- mobiele telefoonnummer
- e-mailadres
- datum van je laatste herhaling
Wanneer je alles verzameld hebt ga je naar www.hartslagnu.nl
Op deze site vind je alle info over het oproepsysteem. Om je aan te melden klik je op de button 'ik word burgerhulpverlener'. Vul hier de gevraagde gegevens is, download en activeer de HartslagNu-app op je telefoon en je bent inzetbaar!
Belangrijk:
- Om inzetbaar te blijven moet je steeds de datum van je laatste herhalingscursus doorgeven. Doe je dit niet dan zal je na 2 jaar uit het systeem gehaald worden. Hier krijg je overigens ruim van tevoren bericht van.
- Je hebt geen verplichting om te reageren op een oproep. Dit is geheel vrijwillig. Dus komt het je niet uit omdat je niet durft, ziek bent, afwezig bent of om andere reden, geen probleem! Er worden voldoende burgerhulpverleners opgeroepen die misschien wel kunnen.
- Weet je van tevoren dat je niet beschikbaar bent door bijvoorbeeld vakantie? Dit kun je aangeven in de app, je kunt jezelf tijdelijk afmelden voor oproepen. Zo wordt je niet onnodig opgeroepen.
- Als je de app download dan kun je een oproep krijgen daar waar je op dat moment bent. Dus ook in Amsterdam als je daar een dagje uit bent. Je krijgt uiteraard wel in je oproep een routekaartje zodat je ook op onbekende plekken de weg zult vinden naar het slachtoffer en een eventuele AED.
- Je hoeft je niet van tevoren te koppelen aan een AED. Wanneer er een oproep is dan bepaald het oproepsysteem zelf of je direct naar het slachtoffer gaat of dat je wellicht ergens een beschikbare AED op moet halen. Zit de AED in een kast met code? Deze code krijg je mee in je oproep.
- Goede voorbereiding is het halve werk. Kijk dus op deze site waar de AED's hangen en welke merken/types. Is het een voor jou onbekende AED? Zoek hem op op Youtube en je zult vast een filmpje van de fabrikant vinden zodat je vooraf weet hoe en wat de AED zegt en doet.
- Ben je vaak langdurig op een adres (bijvoorbeeld je werk) en wil je weten waar daar in de buurt de dichtstbijzijnde AED is die aangemeld is bij HartslagNu? Via de HartslagNu-app kun je klikken op 'AED's in de buurt' en dan zie je de dichtstbijzijnde AED's en hoeveel actieve burgerhulpverleners daar zijn.