HARTVEILIG RUINEN
Naoberhulp, de levensreddende schakel bij een reanimatie!

Ik wil graag een AED aanschaffen zodat ik deze kan aanmelden bij HartslagNu

Het succes van dit reanimatie oproepsysteem slaagt pas bij voldoende burgerhulpverleners en voldoende beschikbare AED's. Over het algemeen is de dekking in Ruinen redelijk goed. Maar in sommige delen kan het wellicht lastiger zijn. Zoals het buitengebied. Ook kan de RI&E van je bedrijf verlangen dat er een AED direct beschikbaar moet zijn.

 


De keuze in AED's is reuze. Uiteindelijk doen ze allemaal hetzelfde. Het verschil zit 'm vaak in de grootte, gebruikersgemak en extra opties. Voor het maken van de juiste keuze moet je niet alleen kijken naar de eenmalige aanschafprijs maar ook kijken wat de gemiddelde kosten op jaarbasis zijn. Een AED gaat gemiddeld 10 jaar mee. De accu moet vaak na 5 jaar vervangen worden. De elektroden moeten vaak elke 2 jaar vervangen worden. De daadwerkelijk gemaakte kosten bij een echte reanimatie (verbruikte elektroden en safeset) worden vergoed door de zorgverzekering van het slachtoffer. Deze kun je terugkrijgen van de ambulancedienst na het opsturen van het declaratieformulier en de factuur.

 


Waar koop ik een AED?

Deze kun je her en der online kopen, of bij onze partner SMINK.


Welk merk/type is het beste om te kopen?

Dit is echt afhankelijk van wat je voorkeuren zijn. je hebt ze in verschillende talen. Sommige AED's praten heel veel, sommige zeggen bijna niks. Je hebt ze met en zonder metronoom. De meeste AED's hebben een schokknop die je handmatig in moet drukken, sommige AED's zijn volautomatisch. Voor een goede keus kun je je het beste laten voorlichten door een leverancier met verschillende opties. In Ruinen zijn de meeste AED's van de merken Defibtech en Philips, maar ook daar zijn verschillende type's van.


Hoeveel kost een AED?

Dit verschilt per merk/type. Gemiddeld zal een gebruiksklare AED rond de 1.500 euro excl. btw kosten. Hier kunnen nog kosten bijkomen zoals een (buiten)kast, ophanghaken etc.


Is een onderhoudscontract verplicht?

Nee. Bovendien zijn de meeste AED's onderhoudsarm. Neem je geen contract dan zul je wel zelf regelmatig de AED moeten controleren. Vaak zit er een (groen) controlelampje op, moet je bijhouden of de accu en de elektroden niet over datum zijn etc. Bij een onderhoudscontract wordt dit vaak voor je gedaan op regelmatige basis. Let er wel op of je alleen betaald voor de controle of dat je ook de artikelen vergoed krijgt die verlopen zijn. Bij sommige aanbieders moet je deze namelijk nog extra betalen, naast het onderhoudscontract. Een alternatief die onze partner SMINK heeft is dat de kosten die je hebt in 5 jaar bij elkaar opgeteld worden en dat deze gedeeld door 5 worden. Dit betekend dat je AED altijd up-to-date is en dat je elk jaar hetzelfde bedrag betaald. Je weet dus vooraf wat je onkosten zijn. Een accu is namelijk vele malen duurder dan de elektroden. 


Moet ik een kindersleutel of -stand of -elektroden hebben bij mijn AED?

Een AED is een universeel apparaat voor alle slachtoffers. Een kindersleutel of kinderstand of aparte kinderelektroden is niet per se noodzakelijk. Deze zijn vaak erg duur en als je kijkt naar hoe vaak een kinderreanimatie voor komt in vergelijking met volwassenreanimatie dat is dat minimaal. Bovendien weten we ook dat de hoeveelheid stroom die een AED afgeeft, niet schadelijk is voor een kind of baby.


Heb je een AED aangeschaft en wil je hem aanmelden bij HartslagNu? Klik hier